Приветствую Вас Гость!
Главная | Обратная связь | RSS | Регистрация | Вход

Виды Херсона

Погода

GISMETEO: Погода по г.Херсон

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 534

Сейчас на сайте

Rambler's Top100

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Логин:
Пароль:

Календарь

«  Сентябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Главная » 2009 » Сентябрь » 17 » Фінішував похід на байдарках, організований у рамках акції «Захистимо Інгулець – збережемо здоров’я дітей»

Фінішував похід на байдарках, організований у рамках акції «Захистимо Інгулець – збережемо здоров’я дітей»
23:40

В Інгульці повинна бути належна екологія, повинна бути риба і наші діти не повинні боятися купатися у цій воді. Про це заявив вчора, 15 вересня, голова облдержадміністрації Борис Сіленков на урочистому зібранні у селі Дар’ївка Білозерського району, що відбулося тут з нагоди завершення походу на байдарках по річці Інгулець у рамках акції «Захистимо Інгулець – збережемо здоров’я дітей». Дана акція була ініційована головою облдержадміністрації Борисом Сіленковим і відбулася за його безпосередньої участі.

У зоні річки Інгулець знаходяться понад 30 населених пунктів, в яких проживають 29 тис. чоловік, у тому числі 8 тис. дітей. «Але сьогодні єдина вода, яка не сертифікована по всім санітарним нормам – це інгулецька вода. Вона сьогодні не має права навіть подаватися на зрошення. А з цієї річки ми поливаємо городи, напоюємо худобу, а потім запитуємо: чому такий стан у нашої молоді, чому така екологія?», наголосив у виступі перед учасниками зібрання голова облдержадміністрації.

Відтак, він повідомив, що цього року, вперше в історії нашого краю, виконавча влада Херсонщини не поставила свій підпис під документом Кабінету Міністрів України, який повинен був забезпечити по відповідним обсягам скид по Інгульцю важких вод Криворізького гірничо-збагачувального комбінату. «Мене не переконали урядові документи, що скид цих важких вод буде відповідно до ліміту. Мене не переконали ті розрахунки, що потім дніпровською водою буде прочищене русло Інгульця», заявив Борис Сіленков.

«Я вимагаю від уряду, відповідних представників влади на рівні Кабінету Міністрів України підняти питання стану Інгульця, який протікає через 4 області України. Це є питанням державного рівня.", заявив у виступі на зібранні голова облдержадміністрації Борис Сіленков.

На урочистому зібранні у селі Дар’ївка також виступили представники управління держрибоохорони, державної інспекції охорони навколишнього середовища, клубу активного відпочинку «Адреналін», які розповіли про акцію «Захистимо Інгулець – збережемо здоров’я дітей», закликали присутніх берегти та захищати природу. А представники художньої самодіяльності – дорослі та діти – порадували присутніх невеликим, але яскравим концертом.

Як повідомлялося раніше, в акції «Захистимо Інгулець – збережемо здоров’я дітей», що розпочалася у Високопільському районі, взяли участь представники обласної та районних державних адміністрацій, екологічних, рибоохоронних, санітарно-епідеміологічних служб, представники місцевих ЗМІ та спортсмени. Акція привернула увагу та викликала велику зацікавленість жителів населених пунктів, розташованих у зоні річки Інгулець.

Пресс-служба ОГА Херсонской области

Источник: http://www.tnua.info

Категория: Власти | Просмотров: 3715 | Добавил: admin | Теги: Силенков, Інгулец, акция | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]